logo

ALEKSANDAR PROF. DR MILOVANČEV: TABLOID UCENJUJE VIŠI SUD U BEOGRADU

Aleksandar prof. dr Milovančev, direktor Luke Novi Sad uputio je pismo predsedniku Višeg suda u Beogradu

Aleksandar prof. dr Milovančev, direktor Luke Novi Sad uputio je pismo predsedniku Višeg suda u Beogradu u kome kaže:
Magazin Tabloid – Istine i zablude, u svom broju 92, dana 21. septembra ove godine, u tekstu koji je objavljen pod zastrašujućim naslovom "Sudije zastrašuju kolege, po nalogu mafije", izvršio je nezakonit i brutalan pritisak na rad Višeg suda u Beogradu. U tom tekstu upućene su tendenciozne i nedozvoljene pohvale sudijama Vašeg Suda Vesni Sekulić, Vesni Miljuš, Sanji Agatonović i Ireni Garčević, zato što te sudije krše zakon u korist Tabloida. U tom istom tekstu, bez ijednog dokaza, ili najtričavijeg saopštenog osnova za sumnju, kao što bi eventualno mogao biti "neimenovani izvor", makar samo kao tričavi ukras za izmišljotine, oklevetano je troje drugih sudija Višeg suda u Beogradu, koji nisu po ukusu autora i redakcije Tabloida: Slobodan Keranović, Radmila Radić, Jelena Bogdanović, zato što sude prema Zakonu protiv hajdučije Tabloida. Oklevetani ste i Vi, gospodine predsedniče, jer pisac teksta "Sudije zastrašuju kolege, po nalogu mafije", izričito laže kad tvrdi da je sudija Slobodan Keranović "menadžer porodice Milovančev u sporovima pred ovim sudom" i da je obećao sudijama Radmili Radić i Jeleni Bogdanović (za koje još kaže "obe su razvedene"!) – "pomoć kod predsednika suda Aleksandra Stepanovića". I sve to "za veliku, veliku paru"!

Nije poznato, gospodine predsedniče, da li ste reagovali na ovaj zastrašujući tekst – da li ste poslali odgovor redakciji Tabloida, na osnovu Zakona o javnom informisanju i medijima, ili i Vi mislite da je nemoguće na bilo koji, uključujući sudski način naterati Tabloid da objavi odgovor na tekst u kome nema nijednog elementa u skladu sa načelom dužne pažnje i svim drugim načelima Zakona o javnom informisanju?!

Ili, možda mislite da bih i ja mogao da, bez zanovetanja, podnesem niz tekstova Tabloida u kojima sam izložen najcrnjoj defamaciji i uznemirivanju bez ijednog dokaza, izjave bilo koje, makar kakve osobe, čak ni "neimenovanog izvora" – kad instance srpskog pravosuđa krotko podnose javno objavljene klevetničke svinjarije u svih 114 objavljenih nastavaka neverovatnog serijala pod nadnaslovom "Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu"?! (Pretpostavljam da ste upoznati da se tako nešto o srpskim sudijama serijski objavljuje u Tabloidu.)

Aleksandar prof. dr Milovančev argumentovano tvrdi

: Sudija Sekulić donela je tri presude po principu copy – paste u korist Tabloida, povodom mojih tužbi za objavljivanje odgovora: 12 P3 br. 489/16, 12 P3 br. 47/17 i 12 P3 br. 137/17. U svim tim presudama, od po više od 300 redova ukupno, bitnim razlozima za presudu posvećeno je do dvadesetak redova, pri čemu se sudija Sekulić pozvala na razliku između mišljenja i činjenica, a da uopšte nije jasno šta podrazumeva pod činjenicama, a šta pod mišljenjem. Ova ključna, komplikovana dilema, u sve tri presude, rešena je "slobodnim uverenjem sudije" kao da je u pitanju presuda na fudbalskoj utakmici, a ne na sudu! Pri tome, tuženi se na taj razlog nije ni pozivao, niti ga je obrazložio, nego je sudija na sebe preuzela ulogu advokata Tabloida.

Frapantno sličan copy – paste manir usvojile su i primenile sudije Sanja Agatonović (u presudi 15 P3 broj 48/17), sudija Vesna Miljuš (povodom njenih postupaka upućena Vam je detaljna predstavka) i sudija Irena Garčević (13P3.br.487/16). Sve te prvostepene presude, sem što ignorišu Zakon, predstavljaju uvredu za inteligenciju svakog ko ih je pročitao, ili će ih pročitati – piše Aleksandar prof. dr Milovančev.

Postoje mnogi razlozi za uverenje da su presude posledica sistematskog zastrašivanja sudija, za šta je očiti dokaz tekst "Sudije zastrašuju kolege, po nalogu mafije". Milovan Brkić, glavni i odgovorni urednik Tabloida sistematski i neometano preti Vašim sudijama usred Suda. On vređa Vaše sudije na prostački način usred sudnice. Kad ne vređa i ne preti sudijama u Sudu, on objavljuje tekstove u kojima je jasna poruka sudijama da pohvalan kontekst u kome su pomenute, časkom može biti zamenjen najodvratnijim klevetama iz njihovog profesionalnog i ličnog života.

Tekst "Sudije zastrašuju kolege, po nalogu mafije" notoran je dokaz da Milovan Brkić preko Tabloida vrši nedozvoljen i kažnjiv pritisak na nezavisnost sudske funkcije – tvrdi prof. dr Aleksandar Milovančev, priloživši dokaze za svoje tvrdnje. Postoje samo dva moguća objašnjenja za pomenute presude koje ostavljaju utisak čistog izmotavanja sa strankama i Zakonom: prvo, posledica su neznanja i nesposobnosti pisaca presuda; i drugo, posledica su pristrasnosti pisaca presuda, izazvane strahom, ili možda simpatijom prema političkoj orjentaciji urednika Tabloida!? Možda ćete naći i neki treći razlog, ali se on može svesti pod dva navedena razloga.

Da li je ovo samo moj problem, ili je i Vaš problem?
Dok sve ovo unedogled traje u Sudu čiji ste predsednik, u Tabloidu se nastavlja besomučna hajka na mene i meni bliske osobe. Kao što je to slučaj u predočenom Vam tekstu "Sudije zastrašuju kolege, po nalogu mafije" u kome je Vaš Sud, bez ijednog razloga, obešen na sud srama, na isti način, jednako brutalno, u seriji tekstova vrši se moralni linč nadamnom i meni bliskim ljudima, bez ijednog dokaza, izjave bilo koje osobe, čak i bez pominjanja takozvanih "neimenovanih izvora".

Da li Vi mislite da je sve ovo normalno i u skladu sa Zakonom i dobrim običajima, profesionalnom novinarskom praksom? Da li mislite da bi bilo ko, pa i ja na sve ovo trebalo samo da slegnem ramenima i da krotko čekam 114. nastavak u Tabloidu, kao što je to dočekalo srpsko pravosuđe u Tabloidovom serijalu "Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu? – pita Aleksandar prof. dr Milovančev.

Quercus plus
ad Luka Нови Сад
ad Luka Нови Сад
ad Luka Нови Сад
ad Luka Нови Сад

Река Дунав, у дужини од 2.845 километара, повезује 10 држава од свог извора на планини Шварцвалд у Немачкој до Црног мора. Ова река и њен слив представљају незаменљив и јединствен екосистем за најразличитије облике флоре и фауне...

ад Лука Нови Сад
Нови Сад
Србија

Телефон: 021/2102 110
Телефакс: 0216624450
E-mail : office@lukanovisad.rs
Facebook: Лука Нови Сад

Quercus plus
Лука Нови Сад


Србија

Нови Сад
Царинска 1


Телефон: 021/2102 110
Телефакс: 0216624450
E-mail : office@lukanovisad.rs
Facebook: Лука Нови Сад

Quercus plus
    РАДНО ВРЕМЕ

Отворено 24 часа на дан
Уколико желите да Вас обавештавамо о новостима, пошаљите нам Ваш маил.
Facebook
Twita
All rights reserved © Лука Нови Сад
Dizajn Studio Digital , Нови Сад